Concursuri de zbor UGCPPAMR

Concursuri si premieri

 - Calendar concursuri 2018

 - Modalitati de desfasurare a concursurilor

 - Modalitati de premiere a participantilor

 - Tabele cu participantii pentru Cupa Romaniei

 - Calendar concursuri 2017 

 - Calendar concursuri 2016 

 - Calendar concursuri 2015

 - Calendar concursuri 2014

 - Calendar concursuri 2013

 - Calendar concursuri 2012

 - Calendar concursuri 2011

 

Recomandam concurentilor si arbitrilor sa aiba asupra lor in timpul concursului atat regulamentele de zbor generalitati si pe rase cat si instructiunile de completare a fisei de arbitraj si a ciornei de concurs  postate la pagina Documente arbitraj.

  

 Solicitam tuturor concurentilor ca fisele de abitraj si ciornele de concurs sa fie transmise spre omologare numai in format .jpeg sau .jpg, adica sub forma de fotografii, pentru a putea fi postate pe grupul https://www.facebook.com/groups/103865123282920/ sau pe site-ul  http://ugcppamr.sunphoto.ro/ in vederea aducerii lor la cunostiinta tuturor participantilor. Solicitam tuturor concurentilor ca fisele de abitraj si ciornele de concurs sa fie transmise spre omologare numai in format .jpeg sau .jpg, adica sub forma de fotografii, pentru a putea fi postate pe grupul https://www.facebook.com/groups/103865123282920/ sau pe site-ul  http://ugcppamr.sunphoto.ro/  in vederea aducerii lor la cunostiinta tuturor participantilor.
 Solicitam tuturor concurentilor ca fisele de abitraj si ciornele de concurs sa fie transmise spre omologare numai in format .jpeg sau .jpg, adica sub forma de fotografii, pentru a putea fi postate pe grupul https://www.facebook.com/groups/103865123282920/ sau pe site-ul  http://ugcppamr.sunphoto.ro/  in vederea aducerii lor la cunostiinta tuturor participantilor.
 Solicitam tuturor concurentilor ca fisele de abitraj si ciornele de concurs sa fie transmise spre omologare numai in format .jpeg sau .jpg, adica sub forma de fotografii, pentru a putea fi postate pe grupul https://www.facebook.com/groups/103865123282920/ sau pe site-ul  http://ugcppamr.sunphoto.ro/  in vederea aducerii lor la cunostiinta tuturor participantilor.
 Solicitam tuturor concurentilor ca fisele de abitraj si ciornele de concurs sa fie transmise spre omologare numai in format .jpeg sau .jpg, adica sub forma de fotografii, pentru a putea fi postate pe grupul https://www.facebook.com/groups/103865123282920/ sau pe site-ul  http://ugcppamr.sunphoto.ro/  in vederea aducerii lor la cunostiinta tuturor participantilor.


Calendar concursuri 2019

I.  Campionatul national de maturi: - etapa 1: 11-12 mai si 18-19 mai;

                                                                  - etapa 2: 25-26 mai si 1-2 iunie;

                                                                  - etapa 3: 8-9 iunie si 15-16 iunie.

II. Cupa Romaniei: - turul 1: 29-30 iunie si 6-7 iulie;

                                    - turul 2: 13-14 iulie si 20-21 iulie;

                                    - turul 3: 27-28 iulie si 3-4 august; 

III.  Campionatul national de tineret: - etapa 1: 24-25 august si 30 august - 1 septembrie;

                                                                     - etapa 2: 7-8 septembrie si 15-16 septembrie;

                                                                     - etapa 3: 22-23 septembrie si 29-30 septembrie.

Calendar concursuri 2018

I.  Campionatul national de maturi: - etapa 1: 5-6 mai si 12-13 mai;

                                                                  - etapa 2: 19-20 mai si 26-27 mai;

                                                                  - etapa 3: 2-3 iunie si 9-10 iunie.

II. Cupa Romaniei: - turul 1: 30 iunie-1 iulie si 7-8 iulie;

                                    - turul 2: 14-15 iulie si 21-22 iulie;

                                    - turul 3: 28-29 iulie si 4-5 august; 

III.  Campionatul national de tineret: - etapa 1: 25-26 august si 1-2 septembrie;

                                                                     - etapa 2: 8-9 septembrie si 15-16 septembrie;

                                                                     - etapa 3: 22-23 septembrie si 29-30 septembrie.

Modalitati de desfasurare a concursurilor

I. Campionatul national de  maturi:

 Concursul de maturi se va desfasura in sistem campionat din 3 etape, din 2 in 2 saptamani incepand cu al doilea weekend din luna mai. O etapa va dura din prima zi a unui weekend pana in a doua zi a weekend-ului urmator numai in zilele de sambata si duminica.  Dupa clasificarea conform realizarii baremurilor existente la unele grupe de zbor, concurentul  care va realiza cel mai mare punctaj total in cele 3 etape va primi titlul de campion national maturi pe anul in curs.

Conform articolului 20 din regulamente generalitati, lotul de concurs din etapele pentru porumbei maturi va contine minim un porumbel matur.

 

II. Cupa Romaniei:

Cupa Romaniei este un concurs de perechi sau grupuri desfasurat in maxim patru tururi la doua saptamani incepand cu ultimul weekend din luna iunie pentru a exista un weekend pauza dupa concursul de maturi si inaintea celui de tineret. Un tur va dura patru zile, din prima zi a unui weekend pana in a doua zi a weekend-ului urmator.  

Concurentii vor fi distribuiti conform tabelelor prestabilite mentionate mai jos, tabelul cu primul tur al cupei fiind publicat la cel mult o zi după publicarea clasamentului final la Maturi. Ordinea numerica a concurentilor din tabel este cea rezultata in urma ierarhizarii rezultatelor obtinute la concursului de zbor cu porumbei maturi.           

Daca sunt si doritori care nu au participat la concursul cu porumbei maturi, ei vor completa ierarhia celor de mai sus in ordinea lor alfabetica pentru cei care isi anunta participarea pana la publicarea clasamentului final la Maturi si in ordinea anuntarii participarii pentru cei care isi anunta participarea dupa aceasta publicare. 

Concursul se va desfasura pentru fiecare pereche sau grup de competitori in aceeasi zi si, de preferat, la aceeasi ora dupa programarea stabilita initial. 

De comun acord, toti concurentii ce zboara intr-un grup / intr-o pereche pot modifica data de zbor si apoi o vor anunta toti omologatorului. 

Alcatuirea stolului este la libera alegere a concurentului, putand fi alcatuit din orice combinatie de porumbei maturi si porumbei tineri. 

Numarul concurentilor dintr-un grup declarati castigatori intr-un tur nu poate fi mai mare de jumatate dintre concurentii din grup care au zburat in acel tur (1 din 2, 1 din 3, 2 din 4, 2 din 5 etc.). 

Atat la zburatori cat si la jucatori, departajarea concurentilor se va face in functie de realizarea baremului iar la egalitate de barem vor castiga concurentii cu punctaj mai mare. 

In caz de egalitate de barem si de punctaj, va castiga concurentul cu punctaj de zbor mai mare pe palierul de puncte-disparitie in cazul porumbeilor de zbor respectiv concurentul cu punctaj de joc mai mare in cazul porumbeilor de joc. In caz de egalitate si dupa acest criteriu, va castiga concurentul cu o durata mai mare de zbor.

In caz de egalitate si dupa acest criteriu, va castiga concurentul cu o durata mai mare de zbor. Daca si asa este egalitate va castiga concurentul cu mai putini porumbei in stol iar daca avem egalitate si dupa acest criteriu, ambii concurenti sunt declarati castigatori. 

In cazul in care niciunul dintre concurentii dintr-un grup nu zboara se va considera ca toti concurentii au pierdut in acel tur. 

Concurentii care au pierdut un tur vor concura cu altii aflati in aceeasi situatie in asa fel incat toti concurentii vor putea bifa la final acelasi numar de etape zburate. 

Concurentii se pot inscrie si dupa inceperea competitiei. Ei vor primi urmatorul numar dupa ordinea stabilita inaintea primului tur si vor participa in grupul corespunzator pierderii tururilor precedente celui in care participa. 

Concurentii care nu au zburat in niciunul dintre tururi nu vor fi trecuti in clasamentul final al competitiei si nu vor obtine puncte pentru Campionatul national anual si pentru Clasamentul general multianual. 

 

III. Campionatul national de tineret: 

Concursul de tineret se va desfasura in sistem campionat din 3 etape, din 2 in 2 saptamani incepand cu ultimul weekend din luna august.  O etapa va dura din prima zi a unui weekend pana in a doua zi a weekend-ului urmator numai in zilele de sambata si duminica.  Dupa clasificarea conform realizarii baremurilor existente la unele grupe de zbor, concurentul care va realiza cel mai mare punctaj total in cele 3 etape va primi titlul de campion national tineret pe anul in curs.

Conform articolului 21 din regulamente generalitati, lotul de concurs din etapele pentru porumbei tineret nu va contine nici un porumbel matur. 

 

 IV. Campionatul national anual: 

La finalul anului se  va realiza un clasament general anual in care vor conta atat rezultatele din Campionatul national de maturi cat si cele din Cupa Romaniei si Campionatul national de tineret. Pentru fiecare dintre cele cel mult trei concursuri anuale (maturi, cupa si tineret) se vor acorda puncte fiecarui participant dupa cum urmeaza:

- locul 1 – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct, indiferent de numarul de participanti de la acel concurs;

- in functie de numarul de participanti la un concurs (X), primul concurent va primi X puncte, locul 2 – X-1 puncte si, scazand in continuare cu 1 punct pentru fiecare loc, se va ajunge ca penultimul participant din clasament sa primeasca 2 puncte iar ultimul participant sa primeasca 1 punct.

In clasamentul general anual se vor aduna punctele astfel obtinute in toate cele trei concursuri. In caz de egalitate, departajarea se va realiza dupa numarul etapelor cu barem si, apoi, dupa punctajul total al etapelor zburate.

Dupa realizarea acestui clasament, la grupele de zbor cu minim 5 concurenti, ocupantului locului 1 i se va acorda titlul de campion national (diploma si cupa) fara a se premia si locurile 2 si 3. In cazul grupelor de zbor cu cel putin 20 de participanti anual se pot premia, in limita posibilitatilor, si locurile 2 si 3 din clasamentul general anual.

 

V. Clasamentul general multianual: 

Se va realiza si un clasament general multianual (“all time”) care se va actualiza la finalul fiecarui an, clasament pentru care nu se vor acorda premii participantilor aflati in fruntea clasamentului. Un astfel de clasament va scoate in evidenta atat constanta rezultatelor de-a lungul anilor cat si pregresele realizate in incercarea de a obtine linii de porumbei cu performante omogene si relativ predictibile. Pentru fiecare dintre cele cel mult trei concursuri anuale (maturi, cupa de vara si tineret) se vor acorda puncte fiecarui participant dupa cum urmeaza:

- locul 1 – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct, indiferent de numarul de participanti de la acel concurs;

- in functie de numarul de participanti la un concurs (X), primul concurent va primi X puncte, locul 2 – X-1 puncte si, scazand in continuare cu 1 punct pentru fiecare loc, se va ajunge ca penultimul participant din clasament sa primeasca 2 puncte iar ultimul participant sa primeasca 1 punct.

Modalitati de premiere a participantilor

Acordarea premiilor pentru fiecare din cele trei concursuri (campionatul de maturi, cupa de vara respectiv campionatul de tineret) se va face in functie de numarul de participanti dupa urmatorul tabel, tabel realizat conform celor 5 puncte de mai jos

Numar concurenti

Locul 1

Locul 2

Locul 3

Locul 4

Locul 5

1

medalie

-

-

-

-

2

medalie

medalie

-

-

-

3

cupa

medalie

medalie

-

-

4

cupa

cupa

medalie

medalie

-

 5 cupacupa cupa 

 medalie

medalie

>5 

 cupacupacupamedalie  medalie
  1. primii trei clasati primesc cate o diploma cu locul ocupat pe podium;
  2. daca nu sunt ultimii sau penultimii, ei primesc si cate o cupa cu locul ocupat pe podium;
  3. daca sunt si ultimii sau penultimii, ei primesc doar o diploma cu locul ocupat pe podium;
  4. concurentii care nu castiga vreo cupa intr-unul dintre concursuri primesc o medalie de participare;
  5. toti participantii care nu primesc diplome cu loc pe podium primesc diplome de participare.
  
In cazul in care la o rasa sunt mai putin de 3 concurenti, se poate face clasament comun cu o alta rasa cu mai multi concurenti din aceeasi grupa sau clasa de porumbei.
Aceasta decizie va fi luata numai dupa solicitarea scrisa si in unanimitate a crescatorilor de la rasa cu mai putini concurenti si numai cu acordul scris si in unanimitate al crescatorilor din rasa cu mai multi concurenti.  

Tabele cu participantii pentru Cupa Romaniei

Zilele dintr-un tur:

Ziua 1 = prima sambata din tur = sambata din primul weekend al turului

Ziua 2 = prima duminica din tur = duminica din primul weekend al turului

Ziua 3 = a doua sambata din tur = sambata din al doilea weekend al turului

Ziua 4 = a doua duminica din tur = duminica din al doilea weekend al turului

 

Dupa primul tur, cei zboara in primul weekend vor zbura tot in primul iar cei ce zboara in al doilea weekend vor zbura numai in al doilea, ziua putand fi diferita. In tururile trei si patru ziua din tur e aceeasi.

Daca toti cei ce zboara intr-un grup / intr-o pereche se inteleg intre ei, pot modifica data  de comun acord si o anunta omologatorului.

 

16-32 participanti: 

Turul 1

 

Turul 2

 

Turul 3

 

Turul 4

ziua 4

ziua 4

ziua 4

ziua 4

1 și 32

16 și 17

=>

=>

câștigători 8

pierzători 8

câștigători 8

câștigători 7

=>

=>

câștigători 16

pierzători 16

câștigători 16

câștigători 15

=>

=>

câștigători 24

pierzători 24

câștigători 24

câștigători 23

=>

=>

clasament

final

ziua 4

ziua 4

ziua 4

ziua 4

9 și 24

8 și 25

=>

=>

câștigători 7

pierzători 7

câștigători 6

câștigători 5

=>

=>

câștigători 15

pierzători 15

câștigători 14

câștigători 13

=>

=>

câștigători 23

pierzători 23

pierzători 24

pierzători 23

=>

=>

clasament

final

ziua 3

ziua 3

ziua 3

ziua 3

5 și 28

12 și 21

=>

=>

câștigători 6

pierzători 6

câștigători 4

câștigători 3

=>

=>

câștigători 14

pierzători 14

pierzători 16

pierzători 15

=>

=>

câștigători 22

pierzători 22

câștigători 22

câștigători 21

=>

=>

clasament

final

ziua 3

ziua 3

ziua 3

ziua 3

13 și 20

4 și 29

=>

=>

câștigători 5

pierzători 5

câștigători 2

câștigători 1

=>

=>

câștigători 13

pierzători 13

pierzători 14

pierzători 13

=>

=>

câștigători 21

pierzători 21

pierzători 22

pierzători 21

=>

=>

clasament

final

ziua 2

ziua 2

ziua 2

ziua 2

3 și 30

14 și 19

=>

=>

câștigători 4

pierzători 4

pierzători 8

pierzători 7

=>

=>

câștigători 12

pierzători 12

câștigători 12

câștigători 11

=>

=>

câștigători 20

pierzători 20

câștigători 20

câștigători 19

=>

=>

clasament

final

ziua 2

ziua 2

ziua 2

ziua 2

11 și 22

6 și 27

=>

=>

câștigători 3

pierzători 3

pierzători 6

pierzători 5

=>

=>

câștigători 11

pierzători 11

câștigători 10

câștigători 9

=>

=>

câștigători 19

pierzători 19

pierzători 20

pierzători 19

=>

=>

clasament

final

ziua 1

ziua 1

ziua 1

ziua 1

7 și 26

10 și 23

=>

=>

câștigători 2

pierzători 2

pierzători 4

pierzători 3

=>

=>

câștigători 10

pierzători 10

pierzători 12

pierzători 11

=>

=>

câștigători 18

pierzători 18

câștigători 18

câștigători 17

=>

=>

clasament

final

ziua 1

ziua 1

ziua 1

ziua 1

15 și 18

2 și 31

=>

=>

câștigători 1

pierzători 1

pierzători 2

pierzători 1

=>

=>

câștigători 9

pierzători 9

pierzători 10

pierzători 9

=>

=>

câștigători 17

pierzători 17

pierzători 18

pierzători 17

=>

=>

clasament

final

 
sau
 

Turul 1

 

Turul 2

 

Turul 3

 

Turul 4

ziua 4

ziua 4

ziua 4

ziua 4

1 și 32

16 și 17

=>

=>

câștigători 8

pierzători 8

câștigători 8

câștigători 7

=>

=>

câștigători 16

pierzători 16

câștigători 16

câștigători 15

=>

=>

câștigători 24

pierzători 24

câștigători 24

câștigători 23

=>

=>

clasament

final

9 și 24

8 și 25

=>

=>

câștigători 7

pierzători 7

câștigători 6

câștigători 5

=>

=>

câștigători 15

pierzători 15

câștigători 14

câștigători 13

=>

=>

câștigători 23

pierzători 23

pierzători 24

pierzători 23

=>

=>

clasament

final

ziua 3

ziua 3

ziua 3

ziua 3

5 și 28

12 și 21

=>

=>

câștigători 6

pierzători 6

câștigători 4

câștigători 3

=>

=>

câștigători 14

pierzători 14

pierzători 16

pierzători 15

=>

=>

câștigători 22

pierzători 22

câștigători 22

câștigători 21

=>

=>

clasament

final

13 și 20

4 și 29

=>

=>

câștigători 5

pierzători 5

câștigători 2

câștigători 1

=>

=>

câștigători 13

pierzători 13

pierzători 14

pierzători 13

=>

=>

câștigători 21

pierzători 21

pierzători 22

pierzători 21

=>

=>

clasament

final

ziua 2

ziua 2

ziua 2

ziua 2

3 și 30

14 și 19

=>

=>

câștigători 4

pierzători 4

pierzători 8

pierzători 7

=>

=>

câștigători 12

pierzători 12

câștigători 12

câștigători 11

=>

=>

câștigători 20

pierzători 20

câștigători 20

câștigători 19

=>

=>

clasament

final

11 și 22

6 și 27

=>

=>

câștigători 3

pierzători 3

pierzători 6

pierzători 5

=>

=>

câștigători 11

pierzători 11

câștigători 10

câștigători 9

=>

=>

câștigători 19

pierzători 19

pierzători 20

pierzători 19

=>

=>

clasament

final

ziua 1

ziua 1

ziua 1

ziua 1

7 și 26

10 și 23

=>

=>

câștigători 2

pierzători 2

pierzători 4

pierzători 3

=>

=>

câștigători 10

pierzători 10

pierzători 12

pierzători 11

=>

=>

câștigători 18

pierzători 18

câștigători 18

câștigători 17

=>

=>

clasament

final

15 și 18

2 și 31

=>

=>

câștigători 1

pierzători 1

pierzători 2

pierzători 1

=>

=>

câștigători 9

pierzători 9

pierzători 10

pierzători 9

=>

=>

câștigători 17

pierzători 17

pierzători 18

pierzători 17

=>

=>

clasament

final

 
 

Calendar concursuri 2017

I.  Campionatul national de maturi: - etapa 1: 6-7 mai si 13-14 mai;

                                                                     - etapa 2: 20-21 mai si 27-28 mai;

                                                                     - etapa 3: 3-4 iunie si 10-11 iunie.

II. Cupa Romaniei: in perioada  iunie - august, in maxim 4 tururi, datele pot fi modificate in functie de numarul de participanti:

                                             - turul I: 24-25 iunie si 1-2 iulie;

                                                               - turul II: 8-9 iulie si 15-16 iulie;

                                                               - turul III: 22-23 iulie si 29-30 iulie; 

                                                               - turul IV: 5-6 august si 12-13 august.

III.  Campionatul national de tineret: - etapa 1: 26-27 august si 2-3 septembrie;

                                                                        - etapa 2: 9-10 septembrie si 16-17 septembrie;

                                                                        - etapa 3: 23-24 septembrie si 30 septembrie - 1 octombrie.

Deoarece rezultatele de la Cupa Romaniei vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi mai jos Modalitati de premiere a participantilor), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor. De asemenea, pentru unii crescatori, participarea la Cupa Romaniei poate constitui si un mod oficial de a-si antrena puii din anul in curs pentru Campionatul national de tineret din toamna.

Modul de desfasurare a tuturor celor trei concursuri este descris mai jos.     

Calendar concursuri 2016

I.  Campionatul national de maturi: - etapa 1: 7-8 mai si 14-15 mai;

                                                                     - etapa 2: 21-22 mai si 28-29 mai;

                                                                     - etapa 3: 4-5 iunie si 11-12 iunie.

II. Cupa Romaniei: in perioada  iunie - august, in maxim 4 tururi, datele pot fi modificate in functie de numarul de participanti:

                                             - turul I: 25-26 iunie si 2-3 iulie;

                                                               - turul II: 9-10 iulie si 16-17 iulie;

                                                               - turul III: 23-24 iulie si 30-31 iulie; 

                                                               - turul IV: 6-7 august si 13-14 august.

III.  Campionatul national de tineret: - etapa 1: 27-28 august si 3-4 septembrie;

                                                                        - etapa 2: 10-11 septembrie si 17-18 septembrie;

                                                                        - etapa 3: 24-25 septembrie si 1-2 octombrie.

Deoarece rezultatele de la Cupa Romaniei vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi mai jos Modalitati de premiere a participantilor), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor. De asemenea, pentru unii crescatori, participarea la Cupa Romaniei poate constitui si un mod oficial de a-si antrena puii din anul in curs pentru Campionatul national de tineret din toamna.

Modul de desfasurare a tuturor celor trei concursuri este descris mai jos.     


Calendar concursuri 2015

I.  Campionatul national de maturi: - etapa 1: 9-10 mai si 16-17 mai;

                                                                         - etapa 2: 23-24 mai si 30-31 mai;

                                                                         - etapa 3: 6-7 iunie si 13-14 iunie.

II. Cupa Romaniei: in perioada  iunie - august, in maxim 4 tururi, datele pot fi modificate in functie de numarul de participanti:

                                              - turul I: 27-28 iunie si 4-5 iulie;

                                                               - turul II: 11-12 iulie si 18-19 iulie;

                                                               - turul III: 25-26 iulie si 1-2 august; 

                                                               - turul IV: 8-9 august si 15-16 august.

III.  Campionatul national de tineret: - etapa 1: 29-30 august si 5-6 septembrie;

                                                                            - etapa 2: 12-13 septembrie si 19-20 septembrie;

                                                                            - etapa 3: 26-27 septembrie si 3-4 octombrie.

Deoarece rezultatele de la Cupa Romaniei vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi mai jos Modalitati de premiere a participantilor), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor. De asemenea, pentru unii crescatori, participarea la Cupa Romaniei poate constitui si un mod oficial de a-si antrena puii din anul in curs pentru Campionatul national de tineret din toamna.

Modul de desfasurare a tuturor celor trei concursuri este descris mai jos.  

Calendar concursuri 2014

I.  Campionatul de maturi: - etapa 1: 10-11 mai si 17-18 mai;

                                                       - etapa 2: 24-25 mai si 31 mai - 1 iunie;

                                                       - etapa 3: 7-8 iunie si 14-15 iunie.

II. Cupa de vara: in perioada  iunie - august, in maxim 5 tururi, datele pot fi modificate in functie de numarul de participanti;

                                            - turul I: 28-29 iunie si 5-6 iulie;

                                                              - turul II: 12-13 iulie si 19-20 iulie;

                                                              - turul III: 26-27 iulie si 2-3 august; 

                                                              - turul IV: 9-10 august si 16-17 august.

III.  Campionatul de tineret: - etapa 1: 30-31 august si 6-7 septembrie;

                                                           - etapa 2: 13-14 septembrie si 20-21 septembrie;

                                                           - etapa 3: 27-28 septembrie si 4-5 octombrie.

Deoarece rezultatele de la Cupa de vara vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi mai jos Modalitati de premiere a participantilor), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor. De asemenea, pentru unii crescatori, participarea la Cupa de vara poate constitui si un mod oficial de a-si antrena puii din anul in curs pentru Campionatul de tineret din toamna.

Modul de desfasurare a tuturor celor trei concursuri este descris mai jos. 

Calendar concursuri  2013

I.  Campionatul de maturi: - etapa 1: 11-12 mai si 18-19 mai;

                                                    - etapa 2: 25-26 mai si 1-2 iunie;

                                                    - etapa 3: 8-9 iunie si 15-16 iunie.

II. Cupa de vara: in perioada  iunie - august, in maxim 5 tururi, datele vor fi modificate in functie de numarul de participanti;

                                       - turul I: 22-23 iunie si 28-29 iunie;

                                                    - turul II: 6-7 iulie si 13-14 iulie;

                                                    - turul III: 20-21 iulie si 27-28 iulie; 

                                                    - turul IV: 3-4 august si 10-11 august.

III.  Campionatul de tineret: - etapa 1: 24-25 august si 31 august - 1 septembrie;

                                                       - etapa 2: 7-8 septembrie si 14-15 septembrie;

                                                      - etapa 3: 21-22 septembrie si 28-29 septembrie.

Deoarece rezultatele de la Cupa de vara vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi mai jos Modalitati de premiere a participantilor), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor. De asemenea, pentru unii crescatori, participarea la Cupa de vara poate constitui si un mod oficial de a-si antrena puii din anul in curs pentru Campionatul de tineret din toamna.

Modul de desfasurare a tuturor celor trei concursuri este descris mai jos. 

Calendar concursuri 2012

I.  Campionatul de maturi: - etapa 1: 05-13 mai

                                                   - etapa 2: 19-27 mai

                                                   - etapa 3:  02-10 iunie

II. Cupa de vara: in perioada 16 iunie - 19 august, in maxim 4 tururi in functie de numarul de participanti;

                                      - turul I:     23-01 iulie 2011

                                                  - turul II:   07-15 iulie 2011

                                                 - turul III:  21-29 iulie 2011

III.  Campionatul de tineret: - etapa 1: 25 august – 02 septembrie

                                                      - etapa 2: 08-16 septembrie

                                                     - etapa 3: 22-30 septembrie

Deoarece rezultatele de la Cupa de vara vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi pagina cu Modalitati de premiere), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor.

Calendar concursuri 2011


 I.  Campionatul de maturi: - etapa 1: 07-22 mai

                                                   - etapa 2:  28 mai - 5 iunie

                                                   - etapa 3:  11-19 iunie

II. Cupa de vara: in perioada 25 iunie - 28 august, in maxim 3 tururi in functie de numarul de participanti;

                                      - turul I:     09-17 iulie 2011

                                                  - turul II:   23-31 iulie 2011                                            

III.  Campionatul de tineret: - etapa 1: 03-11 septembrie

                                                      - etapa 2: 17-25 septembrie

                                                     - etapa 3: 01-9 octombrie

Deoarece rezultatele de la Cupa de vara vor conta in stabilirea campionului national absolut (vezi pagina cu Modalitati de premiere), recomandam tuturor concurentilor sa participe si la aceasta competitie, ei putandu-se inscrie si dupa inceperea ei pentru concursurile din a doua jumatate a tabelelor.